Lid worden? - Deliria Gent

Lid worden?

Deliria zoekt schachtjes. Schachtjes zoeken Deliria. We zijn er nog niet helemaal uit in welke richting die causaliteit nu juist loopt. Wat we wel weten is dat jij, de lezer, niet de eerste bent die zich op deze pagina begeeft en dat er vóór jou tientallen andere enthousiaste jongelingen dezelfde weg bewandelden. Dat op zich moet toch al veel zeggen… Of is dat te weinig?

Voor die eeuwige twijfelaars onder ons, die mensen die dat tikkeltje meer informatie willen voor ze zich blind in een avontuur storten, geven we graag nog wat meer uitleg bij ‘het schacht zijn bij Deliria’.
 

Hebben jullie een zware doop?

Standaardvraag, waarbij de angst bijna tastbaar wordt, en duidelijk zichtbaar in waterige oogjes. Wij bij Deliria geven echter graag antwoord op deze vraag! Dopen was, is en blijft een zaak van verbondenheid, vriendschap, nieuwe mensen leren kennen en veel plezier. Geen vernedering of dierlijke resten naar binnen werken. Geen hospitaals, geen thermodekentjes om te bekomen van de “spelletjes”. We zijn nog altijd op zoek naar de eerste gedoopte die slechte ervaringen aan die doop heeft overgehouden. Integendeel, voor velen is dit de beste dag van hun studentenleven geweest!
Veel inhoudelijke info kunnen we niet meegeven, omdat het spannende er dan natuurlijk wat vanaf is! Maar bovenstaande tekstjes zuigen we niet uit ons duim en we schrijven zoiets niet om mensen te lokken en dan toch een traumatische doop te bezorgen. Jullie vele voorgangers zullen dat graag bevestigen!
 

Wat houdt schacht zijn eigenlijk in?

Haaks op de indianenverhalen die – misschien niet helemaal onwaar – worden verteld uit andere clubs/steden, is schacht zijn in Deliria geen slaafse rol. Iedereen die de drempel van den Deli binnenwandelt is onze gelijke, los van elke politieke voorkeur, ras, geslacht of handicap. Collegialiteit wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen. Er heerst wel een minimum aan respect voor elkaar en ook jegens de praesidiumleden, die in zekere zin toch verantwoordelijk zijn voor de schachtjes. Mede daarom zijn er regels, maar die zullen nooit in dien aarde ervaren worden als een ‘hiërarchie’ of een ‘ik-kijk-op-jou-neer-mentaliteit’.
 

En los van mijn ‘schachtentaken’?

Hoewel je lint nog over de verkeerde schouder zal hangen, draai je als schacht volledig mee in het reilen en zeilen van Deliria. Jullie zijn het vuur, de motor, de Miet Smet die Wilfried Martens nog altijd aan de praat krijgt. Elke maandagavond houden we clubavond in den Deli, waar je gezellig start en vaak uitbundig eindigt. Woensdagavonden vergezel je ons op kroegentochten, cantussen, cocktailavonden en zoveel meer feestjes. Daartussen supporter je of sport je mee met andere Delirianen in een heuse sportcompetitie met de andere SK-clubs. Je leert mensen kennen die later tot je dichte vriendengroep zullen behoren. Niets van dit alles is verplicht natuurlijk, maar ervaring leert ons dat eenmaal ingewerkt, Deliria met stip in de agenda wordt geplaatst!
 

Fantastisch, ik wil lid worden!

Logisch! Om lid te worden heb je wel wat tijd. De doop van Deliria is meestal maar rond week 5 van het eerste semester, wat je de kans geeft om (meer dan een keer) af te komen naar de eerste activiteiten! Een kroegentocht of een shotjesavond. Of je kan al mee komen cantussen op de Openingscantus! Keuze genoeg om de sfeer te komen opsnuiven. Indien overtuigd spreek je gewoon iemand van het praesidium aan op deze activiteiten, of je kan altijd je interesse bevestigen via mail naar deliriagent@gmail.com .